RTV Utrecht

RTV Utrecht luister live

RTV UTRECHT is een regionale radio omroep voor de provincie Utrecht. De naam komt van Radio Televisie Utrecht. De zender zelf is nog niet zo heel erg oud, in het najaar van 2002 ontstond de zender door een fusie van Radio M en Omroep Utrecht RTV. De omroep zelf heeft twee televisiezenders, zit zijn RTV Utrecht en Ustad. Ook neemt RTV Utrecht deel aan sommige onderdelen van de HipHop zender FunX.

  • Share on Facebook
  • Tweet
Soortgelijke radiostations
Omroep Gelderland
FunX
Radio 4
Radio 2
Q Music
SLAM!
Omroep Brabant
Radio 10
RTV Noord
Comments
Informatie over RTV Utrecht
CategorieAdultContemporary,Top40
Website
programmas en presentatorenRob van Beeten, Maya Eksteen, Studio Sixties, Edwin Meerman, Conny Kraaijeveld, Aan Tafel!, Utrecht is Wakker, Tijd voor U, 93 1.nl, Jos van Heerden.
Facebookhttps://www.facebook.com/rtvutrecht
Twitterhttps://twitter.com/rtvutrecht
Iphone Apphttps://itunes.apple.com/nl/app/rtv-utrecht/id421359706
Android-apphttps://play.google.com/store/apps/details
Youtubehttps://www.youtube.com/user/rtvutrecht

RTV Utrecht

Er is een hoofdprogramma op RTV Utrecht, dit heeft U vandaag. Dit is een nieuwsprogramma met actueel nieuws. Sprekers worden hier ook voor uitgenodigd om de discussie aan te gaan met andere sprekers Andere actualiteitsprogramma’s zijn onder andere U Online en De kwestie. Deze programma’s hebben vaak gastsprekers en gaan ook over het recentelijke nieuws.

Bekende mediapersoonlijkheden die regelmatig op RTV Utrecht te zien zijn, of een eigen programma hebben, zijn geschiedkundige Maarten van Rossem, muzikant Henk Westbroek, advocaat Willem Jan Ausma, presentatrice Evelien de Bruijn en zanger Toni Peroni. Zij namen vaak deel aan de praatprogramma’s en mengden zich vaak in discussies of debatten. Deze personen zijn allemaal wat aan de serieuze kant, al heeft van Rossem wel sarcasme hangen in zijn stem. Zijn programma’s worden dan ook vaak als grappig gezien.

RTV UTRECHT is wel actief op diverse Social Media kanalen, dit zijn onder andere YouTube, Facebook en Twitter. Je kunt merken dat het een nieuwere zender is, ze hebben dan ook wat ‘jongere’ bezoekers dan andere radiostations. Ze posten regelmatig op hun Social media en ze weten dan ook maar al te goed dat ze hiermee de luisteraar bereiken. Op de Social Media platformen kun je veel verschillende soorten weetjes, artikelen en verhalen vinden.

RTV UTRECHT heeft ook een eigen website. Hierop zijn veel verschillende dingen te vinden. Ten eerste kun je er het actuele nieuws lezen, dit is onderverdeeld in diverse categorieën. Ieder kan zo leven wat hem of haar interesseert. Ook kun je het nieuws filteren op regio, zo krijg je nieuws wat relevant is voor jouw woonplaats of woonplek. Op de website is ook een gastenboek te vinden, hier kun je jouw mening geven over de omroep en over de website. Zo kun je zien wat mensen van de omroep vinden. De website zelf heeft veel rode tinten en kleuren, deze passen bij het logo van de omroep, deze is namelijk ook rood. De website is wel commercieel opgebouwd, er zijn aan de zijkanten verschillende soorten reclamespotjes te vinden. 

Nieuwe radiostations
Hete Hits
Kerstradio
RTV Drenthe
Radio SBS
Rivierenland Radio
SLAM!
538 Top 50 Radio
Sky Radio LoveSongs
538 Party