RTV Utrecht

RTV Utrecht luister live
Soortgelijke radiostations
Reformatorische Omroep
Omroep Zeeland
3FM
Classic FM
SubLime FM
RADIONL
Omroep Gelderland
Sky Radio
Radio 4

RTV Utrecht

Er is een hoofdprogramma op RTV Utrecht, dit heeft U vandaag. Dit is een nieuwsprogramma met actueel nieuws. Sprekers worden hier ook voor uitgenodigd om de discussie aan te gaan met andere sprekers Andere actualiteitsprogramma’s zijn onder andere U Online en De kwestie. Deze programma’s hebben vaak gastsprekers en gaan ook over het recentelijke nieuws.

Bekende mediapersoonlijkheden die regelmatig op RTV Utrecht te zien zijn, of een eigen programma hebben, zijn geschiedkundige Maarten van Rossem, muzikant Henk Westbroek, advocaat Willem Jan Ausma, presentatrice Evelien de Bruijn en zanger Toni Peroni. Zij namen vaak deel aan de praatprogramma’s en mengden zich vaak in discussies of debatten. Deze personen zijn allemaal wat aan de serieuze kant, al heeft van Rossem wel sarcasme hangen in zijn stem. Zijn programma’s worden dan ook vaak als grappig gezien.

RTV UTRECHT is wel actief op diverse Social Media kanalen, dit zijn onder andere YouTube, Facebook en Twitter. Je kunt merken dat het een nieuwere zender is, ze hebben dan ook wat ‘jongere’ bezoekers dan andere radiostations. Ze posten regelmatig op hun Social media en ze weten dan ook maar al te goed dat ze hiermee de luisteraar bereiken. Op de Social Media platformen kun je veel verschillende soorten weetjes, artikelen en verhalen vinden.

RTV UTRECHT heeft ook een eigen website. Hierop zijn veel verschillende dingen te vinden. Ten eerste kun je er het actuele nieuws lezen, dit is onderverdeeld in diverse categorieën. Ieder kan zo leven wat hem of haar interesseert. Ook kun je het nieuws filteren op regio, zo krijg je nieuws wat relevant is voor jouw woonplaats of woonplek. Op de website is ook een gastenboek te vinden, hier kun je jouw mening geven over de omroep en over de website. Zo kun je zien wat mensen van de omroep vinden. De website zelf heeft veel rode tinten en kleuren, deze passen bij het logo van de omroep, deze is namelijk ook rood. De website is wel commercieel opgebouwd, er zijn aan de zijkanten verschillende soorten reclamespotjes te vinden. 

Nieuwe radiostations
SubLime FM
Radio 538
Radio 10
Sky Radio
Omroep Brabant
3FM
FunX
Radio 1
Radio 2