Radio Rijnmond

Radio Rijnmond luister live

RTV is een Nederlandse omroeporganisatie. De zender zorgt voor Radio en Televisie en is actief in de regio rondom Rijnmond. De omroep zelf geldt als een publieke omroep, dit zijn de sinds 1 januari 2000.

  • Share on Facebook
  • Tweet
Soortgelijke radiostations
Omroep Flevoland
Radio 10
SLAM!
RTV Oost
SubLime FM
Sky Radio
Omroep Gelderland
Radio 538
RTV Drenthe
Comments
Informatie over Radio Rijnmond
CategorieCulture,News,Sports
Website
programmas en presentatorenArchief Rijnmond, Vitamine R, Country en Omstreken, De Hort Op, Eieren Zoeken, Natasja Morales, Vraag het de Bieb, Chantal Quak, De Emotie, Chris Natuurlijk!, Thelonious, Erik Lemmers, Dwars door Rijnmond, Chicks And The City, Lijn 934.
Facebookhttps://nl-nl.facebook.com/RTVRijnmond
Twitterhttps://twitter.com/rtv_rijnmond
Iphone Apphttps://itunes.apple.com/nl/app/rtv-rijnmond-rotterdam/id421376740
Android-apphttps://play.google.com/store/apps/details
Youtubehttps://www.youtube.com/user/RTVRijnmondExtra

Radio Rijnmond

Ze krijgen nu dus subsidie en worden gefinancierd door de overheid van Zuid Holland. Er wordt wel reclame gedraaid op de radio, wat eigenlijk raar is voor een publieke omroep. Ze zijn wel verplicht om dit geld te gebruiken voor het verbeteren van de programma’s. Het gebouw van waar er uitgezonden wordt zit in het Rotterdamse Lloydkwartier. Dit station is het enige station in Nederland at zijn eigen regionale nieuwsprogramma heeft. De overheid heeft het recht om uit te zenden via de regio in geval van nood, bijvoorbeeld een kernbom of waternoodramp

Presentatie en programma’s

De presentatoren die er op deze zender beschikbaar zijn: Ruud de Boer, Marcia Tap, Reint-Jan Potze, Chantal Quak, Johan Derksen, Frank Vijg en Wim Kerkhof. Zoals al gezegd is er dus een nieuwsprogramma te vinden op deze zender. Ook wordt er muziek gedraaid, verschillend van genre. De muziek loopt uiteen van Hitjes, House tot aan rock, voor ieder wat wils dus.

Website en Social media

Radio Rijmond is vrij actief op Social Media. Ten eerste hebben ze een eigen Twitter account, hier wordt actueel nieuws geplaatst en je kunt de laatste updates van dat nieuws op de voet volgen. Tevens kun je zien welke programma’s er op dat moment op zijn. De omroep heeft ook een eigen Facebook pagina, hier kun je ook al het nieuws uit de regio en uit Nederland lezen. Ook kun je hier diverse fotocollages bezichtigen van foto’s uit de regio. De website van de omroep ziet er net uit en is vooral gevuld met nieuws. Zo blijf je dus altijd op de hoogte van wat er in het land gebeurt. Ook kun je zien wat voor weer het is. Als laatste staan er vele soorten artikelen en interviews op de website, zo heb je wat te lezen en leer je wat meer over bepaalde onderwerpen of wat over de regio.

Nieuwe radiostations
Hete Hits
Kerstradio
RTV Drenthe
Radio SBS
Rivierenland Radio
SLAM!
538 Top 50 Radio
Sky Radio LoveSongs
538 Party