Radio 2

Radio 2 luister live
Soortgelijke radiostations
Reformatorische Omroep
RTV Utrecht
Q Music
RTV Noord
3FM
Radio 10
Omroep Flevoland
Puur NL
Radio Rijnmond

Over Radio 2

Radio 2 is een van de nationale radiozenders van de Nederlandse nationale omroep en is net iets anders dan de standaard hit-radiostations.

Het eerste typische aan dit radiostation is de doelgroep, Radio 2 richt zich namelijk op de populatie tussen veertig en vijfenvijftig jaar. De muziek die wordt uitgezonden zijn dan ook niet de recentste hits maar muziek uit de jaren tachtig en negentig. Af en toe komen zelfs platen uit de jaren zestig en zeventig weer terug. Nu zijn het niet alleen veertigplussers die naar Radio 2 luisteren, ook onder de jongere generaties is hij redelijk bekend.

Net als bij Radio 1 had Radio 2 eerst een verticale programmering. Dit betekende dat elke dag van de week een andere omroep de controle over de radio had. Dit is sinds 1995 verandert in de hedendaagse manier van programmering.

Radioprogramma’s

Radio 2 heeft zoals de meeste radiostations een aantal vaste programma’s, Aan de slag!  Is er hier een van. Bart Arends heeft de radio elke werkweekochtend van 9.00 tot 12.00 in handen waarbij artiesten op bezoek komen, spelletjes worden gespeeld en natuurlijk muziek wordt gevraagd.

De top 2000 wordt jaarlijks wanneer oud en nieuw er aankomt gedraaid met de top 2000 nummers bepaald door de luisteraars. Elk jaar is dit weer een groot gebeuren en vraagt men zich af welk nummer er op nummer één eindigt

Hoe deze radio te beluisteren

Net als de meeste radiostations kun je ook deze via een ouderwetse radio beluisteren. Maar ook op de website kun je live meeluisteren of zelfs meekijken voor de volledige beleving. Je kunt dus overal wel naar dit radiostation luisteren. 

Nieuwe radiostations
SubLime FM
Radio 538
Radio 10
Sky Radio
Omroep Brabant
3FM
FunX
Radio 1
Radio 2