Radio 2

Radio 2 luister live
  • Share on Facebook
  • Tweet
Soortgelijke radiostations
538 Top 50 Radio
Omroep Brabant
RTV Noord
Radio Continu
BNR Nieuwsradio
Slam FM
RTV Utrecht
RTV Drenthe
Omroep Venlo
Comments
Informatie over Radio 2
Categorievariety
Website
programmas en presentatorenJan-Willem Roodbeen, De Staat van Stasse, Bart Arens, Radio 2 Muzieknacht, Gijs Staverman, Van Steeg Tot 1, Schiffers.FM, Roodshow, Helemaal Haandrikman, Wouter van der Goes, Spijkers Met Koppen, Sander de Heer, De Heer Ontwaakt!.
Facebookhttps://www.facebook.com/NPORadio2
Twitterhttps://twitter.com/NPORadio2
Iphone Apphttps://itunes.apple.com/nl/app/npo-radio-2/id356567770
Android-apphttps://play.google.com/store/apps/details
Youtubehttps://www.youtube.com/user/radio2nl

Over Radio 2

Radio 2 is een van de nationale radiozenders van de Nederlandse nationale omroep en is net iets anders dan de standaard hit-radiostations.

Het eerste typische aan dit radiostation is de doelgroep, Radio 2 richt zich namelijk op de populatie tussen veertig en vijfenvijftig jaar. De muziek die wordt uitgezonden zijn dan ook niet de recentste hits maar muziek uit de jaren tachtig en negentig. Af en toe komen zelfs platen uit de jaren zestig en zeventig weer terug. Nu zijn het niet alleen veertigplussers die naar Radio 2 luisteren, ook onder de jongere generaties is hij redelijk bekend.

Net als bij Radio 1 had Radio 2 eerst een verticale programmering. Dit betekende dat elke dag van de week een andere omroep de controle over de radio had. Dit is sinds 1995 verandert in de hedendaagse manier van programmering.

Radioprogramma’s

Radio 2 heeft zoals de meeste radiostations een aantal vaste programma’s, Aan de slag!  Is er hier een van. Bart Arends heeft de radio elke werkweekochtend van 9.00 tot 12.00 in handen waarbij artiesten op bezoek komen, spelletjes worden gespeeld en natuurlijk muziek wordt gevraagd.

De top 2000 wordt jaarlijks wanneer oud en nieuw er aankomt gedraaid met de top 2000 nummers bepaald door de luisteraars. Elk jaar is dit weer een groot gebeuren en vraagt men zich af welk nummer er op nummer één eindigt

Hoe deze radio te beluisteren

Net als de meeste radiostations kun je ook deze via een ouderwetse radio beluisteren. Maar ook op de website kun je live meeluisteren of zelfs meekijken voor de volledige beleving. Je kunt dus overal wel naar dit radiostation luisteren. 

Nieuwe radiostations
Hete Hits
Kerstradio
RTV Drenthe
Radio SBS
Rivierenland Radio
SLAM!
538 Top 50 Radio
Sky Radio LoveSongs
538 Party