RTV Noord

RTV Noord luister live

RTV Noord, je hebt er misschien nog nooit van gehoord wanneer je niet in Groningen woont, en wanneer je hier wel woont dan wordt het tijd om erachter te komen wat het is. RTV Noord is de radio en televisieomroep van Groningen, tijd om te leren wat het allemaal te bieden heeft.

  • Share on Facebook
  • Tweet
Soortgelijke radiostations
Slam FM
Radio 1
BNR Nieuwsradio
RTV Oost
100%NL
Classic FM
Radio 2
Sky Radio LoveSongs
Radio Continu
Comments
Informatie over RTV Noord
CategorieNews,World
Website
programmas en presentatorenOp Noord met Oetse Eilander, Op Noord met Marc Wiers, Tweij Deuntjes veur ain Ceint, Rene Walhout, Oetse Eilander, Vroeg op Noord, De Centrale, Noord Nonstop, Marc Wiers, Babette en Edwin, De Avond van Noord.
Facebookhttps://nl-nl.facebook.com/rtvnoord
Twitterhttps://twitter.com/rtvnoord
Iphone Apphttps://itunes.apple.com/nl/app/rtv-noord/id421358374
Android-apphttps://play.google.com/store/apps/details
Youtubehttps://www.youtube.com/user/rtvnoord/videos

Oover RTV Noord

RTV Noord is ooit begonnen als RONO, een radio-omroep voor Friesland, Groningen, Gelderland, Overijsel en Drenthe. In 1977 is deze gesplist waarbij Radio Noord nog ging over Groningen en Drenthe. Pas in 1989 werd Radio Noord exclusief voor Groningen, welke naam in 1995 naar RTV Noord veranderen, aangezien ze ook televisie gingen uitzenden. Momenteel is de radiozender een plek om meer te weten te komen over regionaal nieuws, muziek en om te luisteren naar het Gronings dialect.

RTV Noord heeft verschillende programma’s, zoals Alles Plat. Dit is een muziekprogramma waarin uitsluitend muziek uit het Nedersaksische gebied wordt gedraaid. Een ander programma is Café Martini XL, dit programma komt jaarlijks terug en is een muzikale talentenjacht. Edwin op Noord, met Edwin Pasveer, kun je dagelijks beluisteren tussen 12.00 en 16.00. Gedurende het programma wordt er gepraat over nieuws uit Groningen, evenementen, het gesprek van de dag en worden er spellen gespeeld.

De website van RTV-noord heeft veel meer te bieden dan enkel de radio. Uiteraard kun je er naar de radio luisteren, maar ook vind je er al het nieuws uit Groningen. Hier komt nog bij dat je het weer kunt bekijken, de Tv-zender kunt bekijken en alle het nieuws over aardbevingen bij kunt houden. Een multifunctionele website waarop je van alles vind wat je wilt weten als Groninger. Zelfs als je geen interesse hebt in de radio of de tv dan kun je hier nog nieuws.

Nieuwe radiostations
Hete Hits
Kerstradio
RTV Drenthe
Radio SBS
Rivierenland Radio
SLAM!
538 Top 50 Radio
Sky Radio LoveSongs
538 Party