RTV Drenthe

RTV Drenthe luister live
Altijd in de buurt!
  • Share on Facebook
  • Tweet
Soortgelijke radiostations
SubLime FM
Radio 538
Omroep Flevoland
RTV Utrecht
Slam FM
538 Top 50 Radio
FunX
Omroep Zeeland
Radio 2
Comments
Informatie over RTV Drenthe
Adres
Postbus 999, 9400 AZ Assen, Nederland
Categorienieuws
Website
Facebookhttp://www.facebook.com/rtvdrenthe
Twitterhttps://twitter.com/RTVDrenthe
Youtubehttps://www.youtube.com/user/rtvdrenthe

RTV Drenthe

De zender heeft onder andere nieuwsprogramma’s, muziekprogramma’s en praatprogramma’s. Sommige van deze programma’s worden in het Drentse dialect gesproken. RTV Drenthe is de regionale ontwikkelingszender van Drenthe. In 2014 bestond RTV Drenthe 25 jaar, wat gevierd werd met een 25 uur durende uitzending met liedjes van luisteraars op 25 en 26 oktober en een open dag op 1 november, die door 3000 bezoekers werd bezocht. Daarnaast traden de artiesten Tim Roos, René Karst, Erika Karst en Mooi Wark er op.

Er zijn niet veel bekende presentatoren of presentatrices op de zender te bekennen. De meest bekende zijn onder andere: Hennie Kluier, Jans Polling en Loes van der haan. Dit waren over het algemeen wat serieuzere presentatoren. De zender staat niet bekend om de humor maar over de diverse praatprogramma’s . Een van de bekendere programma's van de zender was het zomerprogramma De Trektocht. In dit programma trokken verslaggevers en gasten meerdere weken door de provincie, van dorp naar dorp, wat live op de radio kon worden gevolgd en waarvan iedere avond een verslag op TV verscheen. Het team, dat deels in het Drents presenteerde, werd vrijwel altijd met open armen ontvangen door de lokale bevolking. Via een stemming kon het publiek bepalen waar de wandeling de volgende dag heen zou gaan.

RTV Drenthe heeft verschillende Social Media accounts, waaronder Facebook, Twitter, YouTube en Snapchat. Op deze account hebben ze leuke artikelen staan en informatieve filmpjes over de regio en over wat er allemaal gebeurd in Nederland. Het publiek is wel wat aan de oude kant, de gemiddelde leeftijd ligt toch wel bij zo’n 50 jaar. Via de Social Media platformen proberen ze de kijker wat nieuws bij te leren en hopen ze dat ze op die manier meer luisteraars en kijkers krijgen.

De radiozender heeft ook een eigen website. De website oogt professioneel en is opgebouwd uit verschillende hoofdthema’s. Zo is er nieuws te vinden over de wereld, Nederland en de regio. Ook zijn er verschillende columns en artikelen op de pagina te vinden.  Daarnaast kun je zien wat voor evenementen er allemaal plaatsvinden in Drenthe, zo ben je altijd op de hoogte van de laatste feesten en festivals. Het logo is simpel en rood van kleur, de rode kleur is dan ook veel terug te vinden op hun webpagina. Deze is namelijk ook voornamelijk rood. Als laatste kun je op de website ook de recente tweets zien van de omroep, zo ben je altijd op de hoogte van het recente nieuws.

Nieuwe radiostations
Hete Hits
Kerstradio
Radio SBS
Rivierenland Radio
SLAM!
538 Top 50 Radio
Sky Radio LoveSongs
538 Party
Q-Dance Radio