Omroep Venlo

Omroep Venlo luister live
Soortgelijke radiostations
Q Music
3FM
Radio Rijnmond
Radio Veronica
Omroep Brabant
Radio Continu
Radio 1
RADIONL
RTV Utrecht

Omroep Venlo

Van 2004 tot 2008 werd de omroep geleid door Robert Bouten. Vanaf 2009 is Hein Oostdam de directeur van de omroep en Ruud Stikkelbroeck is de hoofdredacteur.

Programma en presentatie

De omroep is de hele dag door te beluisteren, 24 uur per dag, 7 dagen per week. Op werkdagen zijn ze bezig met algemene muziek en met nieuws uit de verschillende regio’s. S ‘avonds en in het weekend kun je er doelgroepgerichte programma’s vinden. Daarnaast is er dagelijks vanaf 17:30 een televisie-uitzending te vinden met recentelijk nieuws uit de regio en een afwisselend programma. Deze worden de hele avond herhaald en sochtends worden ze nogmaals herhaald, van half zeven tot half tien. Ook kun je via internet de radio en televisieprogramma’s volgen. In totaal zijn er ruim 80 vrijwilligers actief bij de omroep. Buiten deze vrijwilligers zijn er ook 18 beroepskrachten aan het werk om Venlo en omgeving op de hoogte te houden van het laatste nieuws. In 2015 won de omroep een prijs in de categorie Nieuws en actualiteiten voor het programma Het Nieuws. In 2016 won de omroep een prijs in de categorie Televisie voor de documentaire Venlona in Roemenië.

Social Media en Website

Omroep Venlo is vrij actief op de sociale media platformen. Ze hebben een eigen Facebook, YouTube en Twitter pagina. Op deze platformen posten ze het recente nieuws uit de regio. Ook kun je bijvoorbeeld op Facebook leuke filmpjes vinden die gemaakt zijn in de regio. Daarnaast kun je verschillende amuserende artikelen lezen over de regio Venlo. Op de website is ook een hoop te vinden. Ten eerste kun je hier ook diverse nieuwsartikelen lezen over de regio, het weer kun in Venlo kun je hier ook bekijken. Daarnaast hebben ze leuke artikelen en interviews op de website staan. De website zelf is strak en minimalistisch, het heeft een rood witte uitstraling. Dat komt omdat het logo ook uit deze kleuren bestaat.

Nieuwe radiostations
SubLime FM
Radio 538
Radio 10
Sky Radio
Omroep Brabant
3FM
FunX
Radio 1
Radio 2