Radio 4

Radio 4 luister live

Radio 4, welke radiozender ook wel bekend staat als NPO-radio 4, is een publieke omroep. Dit houdt in dat er over het algemeen meer educatieve en inhoudelijke content op te horen is, hier zullen wij je meer over vertellen.

  • Share on Facebook
  • Tweet
Soortgelijke radiostations
SLAM!
Radio 1
Radio Veronica
SubLime FM
Sky Radio
Sky Radio LoveSongs
538 Party
Classic FM
Omroep Gelderland
Comments
Informatie over Radio 4
Categorievariety
Website
programmas en presentatorenNTR Opera Live, De Ochtend van 4, Hans Haffmans, De Klassieken, Avondconcert, Passaggio, Lex Bohlmeijer, Margriet Vroomans, Het Zondagochtend Concert, Mieke van der Weij, De Nacht, Hans Smit, Diskotabel, Ab Nieuwdorp.
Facebookhttps://www.facebook.com/NPORadio4
Twitterhttps://twitter.com/NPORadio4
Iphone Apphttps://itunes.apple.com/nl/app/npo-radio-4/id356569274
Android-apphttps://play.google.com/store/apps/details
Youtubehttps://www.youtube.com/user/radio4nl

Over Radio 4

Het uitzenden begon in 1975, toen de uitzending werd geopend met een typetje van André van Duin. Het programma is begonnen met alleen een avondprogramma, maar momenteel wordt er 24 per dag uitgezonden. De focus bij Radio 4 ligt op klassieke muziek met veel aandacht voor concerten en opera’s.

Radio 4 heeft veel verschillende programma’s, een bekende is bijvoorbeeld de ochtend van 4. Margriet Vroomans en Niels Heithuis presenteren dit programma dagelijks van 07.00 tot 09.00. Hier is klassieke muziek te horen maar ook nieuws, waarbij vooral cultureel nieuws belangrijk is. Ook het programma, de Klassieken, gepresenteerd door Ab Nieuwdorp vindt plaats op Radio 4. Het programma bevat rubrieken waarbij er met gasten wordt gepraat over hun favoriete muziek, voorstellen van luisteraars en bovendien staat er elke week een thema centraal.

Presentatoren van Radio 4 zijn bijvoorbeeld Dieuwertje Blok, wie ook als televisiepresentatrice en actrice bekend is. Ze heeft zelfs een Gouden Stuiver ontvangen voor het presenteren van het Sinterklaas Journaal. Maar ze hebben ook een journalist als presentator, namelijk Jan Mom. Hij heeft bijvoorbeeld acht jaar gewerkt bij STAD Radio Amsterdam. Dan noemen we Ab Nieuwdorp nog even, hij heeft behalve in het middelbaar onderwijs alleen maar voor Radio 4 gemaakt.

Wanneer we naar de website kijken dan ziet deze er goed en overzichtelijk uit. Je kunt hier uiteraard naar de radiozender luisteren, maar je kunt ook naar klassieke concerten luisteren. Er is dus genoeg te vinden voor de klassieke muziekliefhebbers. Bovendien kun je het programma van de radiozender bekijken. 

Nieuwe radiostations
Hete Hits
Kerstradio
RTV Drenthe
Radio SBS
Rivierenland Radio
SLAM!
538 Top 50 Radio
Sky Radio LoveSongs
538 Party