Radio 4

Radio 4 luister live
Soortgelijke radiostations
SubLime FM
Groot Nieuws Radio
Sky Radio
RTV Utrecht
Puur NL
Omroep Flevoland
FunX
Omroep Zeeland
Classic FM

Over Radio 4

Het uitzenden begon in 1975, toen de uitzending werd geopend met een typetje van André van Duin. Het programma is begonnen met alleen een avondprogramma, maar momenteel wordt er 24 per dag uitgezonden. De focus bij Radio 4 ligt op klassieke muziek met veel aandacht voor concerten en opera’s.

Radio 4 heeft veel verschillende programma’s, een bekende is bijvoorbeeld de ochtend van 4. Margriet Vroomans en Niels Heithuis presenteren dit programma dagelijks van 07.00 tot 09.00. Hier is klassieke muziek te horen maar ook nieuws, waarbij vooral cultureel nieuws belangrijk is. Ook het programma, de Klassieken, gepresenteerd door Ab Nieuwdorp vindt plaats op Radio 4. Het programma bevat rubrieken waarbij er met gasten wordt gepraat over hun favoriete muziek, voorstellen van luisteraars en bovendien staat er elke week een thema centraal.

Presentatoren van Radio 4 zijn bijvoorbeeld Dieuwertje Blok, wie ook als televisiepresentatrice en actrice bekend is. Ze heeft zelfs een Gouden Stuiver ontvangen voor het presenteren van het Sinterklaas Journaal. Maar ze hebben ook een journalist als presentator, namelijk Jan Mom. Hij heeft bijvoorbeeld acht jaar gewerkt bij STAD Radio Amsterdam. Dan noemen we Ab Nieuwdorp nog even, hij heeft behalve in het middelbaar onderwijs alleen maar voor Radio 4 gemaakt.

Wanneer we naar de website kijken dan ziet deze er goed en overzichtelijk uit. Je kunt hier uiteraard naar de radiozender luisteren, maar je kunt ook naar klassieke concerten luisteren. Er is dus genoeg te vinden voor de klassieke muziekliefhebbers. Bovendien kun je het programma van de radiozender bekijken.