3FM

3FM luister live
  • Share on Facebook
  • Tweet
Soortgelijke radiostations
538 Party
Omroep Zeeland
Radio 538
Omroep Brabant
Radio 2
SubLime FM
Omroep Gelderland
Omroep Venlo
Sky Radio LoveSongs
Comments
Informatie over 3FM
CategorieHits,Top40
Website
programmas en presentatorenCoen Swijnenberg, Rámon Verkoeijen, Open Radio met Timur en Rámon, Giel Beelen, Gerard Ekdom, BedMichiel, Dit is Domien, Mega Top 50, Giel, Coen en Sander Show, Sander Lantinga, Effe Ekdom, 3voor12 Radio, Annemieke Schollaardt.
Facebookhttps://www.facebook.com/radio3fm
Twitterhttps://twitter.com/3fm
Iphone Apphttps://itunes.apple.com/nl/app/npo-3fm/id341339446
Android-apphttps://play.google.com/store/apps/details
Youtubehttps://www.youtube.com/user/3fm

Over 3FM

3FM is naast een paar andere radiostations toch ook wel een van de bekendste die er is. Maar met een paar opvallende jaarlijkse evenementen kent iedereen ze toch wel.

Officieel heet 3FM sinds enige tijd al NPO-3FM en het is een nationale radiozender van de Nederlandse Publieke Omroep. De doelgroep richt zich op jongvolwassenen tussen de vijftien en vijfendertig jaar, ze zenden dan ook voornamelijk nieuwe muziek uit. Deze muziek bestaat uit de stijlen rock, pop maar ook elektronische muziek, house en dance. Een breed scala aan muziekstijlen dus.

Geschiedenis

3FM is misschien wel een van de oudste radiozenders die er is, ze bestaan al sinds 1965. Toen hadden ze nog een apart concept waarbij bestaande omroepverenigingen elk een dag in de week hun programma’s mochten uitzenden. De radio klonk elke dag anders en had geen eigen karakter. In 1985 veranderende dit compleet. Hierna stond de zender jarenlang op nummer één tot dit in 1995 door Sky Radio werd overgenomen.

3FM Serious Request

Wanneer je het hebt over 3FM dan kun je deze natuurlijk niet vergeten. Elk jaar bewonen drie Dj’s een glazen huis zes dagen lang. Er worden verzoeknummers gedraaid en de Dj’s eten niks terwijl de donaties naar een doel van het Rode Kruis gaan. Elk jaar is dit weer een bekend en groots evenement.

Hoe je naar ze kunt luisteren

Via de website van 3FM kun je naar hun radiozender luisteren, je kan zelfs live meekijken in de studio. Verder kun je natuurlijk via de radio luisteren wanneer je de frequentie weet en via een app op jouw telefoon.

Nieuwe radiostations
Hete Hits
Kerstradio
RTV Drenthe
Radio SBS
Rivierenland Radio
SLAM!
538 Top 50 Radio
Sky Radio LoveSongs
538 Party