3FM

3FM luister live
Soortgelijke radiostations
Radio 4
Classic FM
Groot Nieuws Radio
Radio 10
Radio 1
Arrow Classic Rock
Radio 2
Fresh FM
Radio 5

Over 3FM

3FM is naast een paar andere radiostations toch ook wel een van de bekendste die er is. Maar met een paar opvallende jaarlijkse evenementen kent iedereen ze toch wel.

Officieel heet 3FM sinds enige tijd al NPO-3FM en het is een nationale radiozender van de Nederlandse Publieke Omroep. De doelgroep richt zich op jongvolwassenen tussen de vijftien en vijfendertig jaar, ze zenden dan ook voornamelijk nieuwe muziek uit. Deze muziek bestaat uit de stijlen rock, pop maar ook elektronische muziek, house en dance. Een breed scala aan muziekstijlen dus.

Geschiedenis

3FM is misschien wel een van de oudste radiozenders die er is, ze bestaan al sinds 1965. Toen hadden ze nog een apart concept waarbij bestaande omroepverenigingen elk een dag in de week hun programma’s mochten uitzenden. De radio klonk elke dag anders en had geen eigen karakter. In 1985 veranderende dit compleet. Hierna stond de zender jarenlang op nummer één tot dit in 1995 door Sky Radio werd overgenomen.

3FM Serious Request

Wanneer je het hebt over 3FM dan kun je deze natuurlijk niet vergeten. Elk jaar bewonen drie Dj’s een glazen huis zes dagen lang. Er worden verzoeknummers gedraaid en de Dj’s eten niks terwijl de donaties naar een doel van het Rode Kruis gaan. Elk jaar is dit weer een bekend en groots evenement.

Hoe je naar ze kunt luisteren

Via de website van 3FM kun je naar hun radiozender luisteren, je kan zelfs live meekijken in de studio. Verder kun je natuurlijk via de radio luisteren wanneer je de frequentie weet en via een app op jouw telefoon.

Nieuwe radiostations
SubLime FM
Radio 538
Radio 10
Sky Radio
Omroep Brabant
3FM
FunX
Radio 1
Radio 2