Radio Veronica

Radio Veronica luister live
Soortgelijke radiostations
Omroep Brabant
Fresh FM
Classic FM
Omroep Zeeland
Arrow Classic Rock
Sky Radio
Groot Nieuws Radio
Radio Continu
RTV Drenthe

Over Radio Veronica

Radio Veronica is net als de gelijknamige tv-zender redelijk bekend in Nederland.
Radio Veronica is nieuw radio station wat pas in zijn huidige vorm bestaat sinds 2003. Toen is het ontstaan uit een fusie van Radio Veronica en Radio 103. Radio Veronica was toen in handen van wat we nu de Sky Radio Groep noemde, maar deze is dit jaar nog gefuseerd met de 538 groep en nu valt het allemaal onder de naam Talpa Radio. In de afgelopen jaren heeft Radio Veronica zijn programmering vaak aangepast door de constante verandering van zenderdirecteuren en presentatoren. Momenteel ligt hun muziekfocus op pop- en rockhits van de jaren 80 tot het heden.
Radio Veronica heeft enkele DJ’s, waaronder Dennis Ruyer en Jeroen Nieuwhuize. Dennis Ruyer is zijn carriere begonnen bij verschillende illegale radiostations en heeft zowel bij het voormalige Veronica FM als bij Radio 538 gewerkt. Momenteel presenteert hij de middagshow op Radio Veronica. Jeroen Nieuwehuize is zowel DJ als stemacteur en heeft na een carriere bij Omroep Zeeland jaren eigen programma’s bij radio 538 voor zijn overplaatsing naar Radio Veronica.
De website van Radio Veronica is makkelijk in gebruik en ziet er simpel maar toch stijlvol uit. Je kunt hier uiteraard naar de radio zelf luisteren maar je kunt ook het nieuws lezen, de programma’s bekijken en de DJ’s bekijken. Bovendien kun je hier ook een concertagenda bekijken en de hitlijsten bekijken die Radio Veronica jaarlijks publiceert.