RTV Oost

RTV Oost luister live
Soortgelijke radiostations
Omroep Brabant
RTV Noord
Radio 2
Radio Rijnmond
Omroep Gelderland
Puur NL
Reformatorische Omroep
Classic FM
FunX

RTV OOST

RTV Oost is een afsplitsing van de in 1978 opgerichte Radio Oost, in 1991 kreeg het alleenrecht en mochten ze zelf programma’s draaien. Het gelde voor een lange tijd als de regionale zender van Overijsel en Gelderland. De radiozender heeft een breed publiek en de beschikbare programma’s waren geschikt voor jong en oud. Het bekendste programma van de zender is “Van Jonge Leu en Oale Groond”, dit was een soapserie. Naast deze serie focuste de zender zich vooral op praatprogramma’s en soaps. Dit waren vaak humoristische programma’s die de spot dreven met actuele nieuwsonderwerpen.
Het panel van vaste presentatoren bestaat uit Bert Eeftink, Willem Alkema, Andre van der Zee, Carrie ten Napel, Renate Schutte en Dorothée Loorbach. Zij spraken vooral over de recente nieuwsartikelen en dreven de spot met politici. Het was het merendeel van de tijd een humoristische zender.
De steden waar deze zender gedraaid wordt zijn Hengelo, Markelo, Losser en Zwolle. Dit zijn voornamelijk steden in het oosten van het land, vandaar de naam “RTV OOST”. Dit zijn de frequenties op welke de zender wordt uitgezonden: 89.4/97.9/89.4/89.4/99.4.
Het radiostation heeft ook verscheidene sociale media accounts. Dit zijn onder andere Facebook, Twitter en YouTube. De zender is niet heel erg bekend, hierdoor zijn er ook niet heel veel fans te vinden in Nederland. Vaak luisteren mensen naar de zender omdat ze dit vroeger ook deden. Ze hebben wel zelf een officiële website. Deze ziet er over het algemeen blauw uit, dit is de kenmerkende kleur van het radio station. Op de website kun je actuele nieuwsartikelen lezen. Deze gaan op landelijke schaal maar ook over berichten vanuit de oostelijke regio. Je kunt op de website zoeken naar artikelen per onderwerp, variërend van sport tot aan politiek. Ook kun je het nieuws lezen per regio. Op de website is ook het weer te vinden, hier staat hoe warm het wordt en hoe veel het gaat regenen.

Nieuwe radiostations
SubLime FM
Radio 538
Radio 10
Sky Radio
Omroep Brabant
3FM
FunX
Radio 1
Radio 2