Classic FM

Classic FM luister live
Soortgelijke radiostations
SubLime FM
RTV Utrecht
Q Music
Radio 1
Radio 4
Radio 538
Radio 2
RADIONL
RTV Oost

Alles wat je wilt weten over Classic FM

Wanneer je niet zo van de moderne pop- of rockmuziek bent dan is deze radiozender misschien iets voor jou. Hier kun je namelijk de hele dag genieten van lichte klassieke muziek.

Classic FM heeft door de geschiedenis heen heel wat doorstaan, zo hebben ze een FM-zender gekregen maar zijn deze later ook weer kwijtgeraakt. In het begin zonden ze voor 40% jazz uit, maar momenteel zenden ze alleen licht klassieke muziek uit. Dit bleek ook veel beter voor de kijkcijfers te zijn. Momenteel behoort Classic FM tot de Telegraaf mediagroep en focussen zij zich steeds meer op gesproken programma’s

Hoe kun je naar Classic FM luisteren

Zoals je net al kon lezen heeft Classic FM sinds 2003 geen eigen FM-pakket meer en kan je het dus ook niet meer via FM beluisteren. Wel kan het worden beluisterd via kabel, satelliet en DAB+ beluisteren. Bovendien kun je het op de website luisteren en heeft Classic FM een eigen app waarvan je ook naar de radio kunt luisteren.

De Classic FM-website

Zoals je al had gezien kan je op de website naar Classic FM luisteren, maar je kunt nog veel meer doen vanaf deze website. Zo is er bijvoorbeeld de mogelijkheid om naar de themastations van Classic FM te luisteren, deze zijn opera, chill out en soundtracks. Zo luister je altijd naar de muziek van jouw keuze. Ook kun je hier de Play list van het radiostation terugkijken of zelfs een cd van Classic FM bestellen. Verder kun je veel informatie vinden over alle radioprogramma’s die ze op Classic FM uitzenden. Dan kun je nog naar de winacties kijken die de radio op het moment heeft, hoe je eraan mee kunt doen en wie ze heeft gewonnen. Als laatste heb je de mogelijkheid om meer te leren over klassieke muziek en verschillende componisten. 

Nieuwe radiostations
SubLime FM
Radio 538
Radio 10
Sky Radio
Omroep Brabant
3FM
FunX
Radio 1
Radio 2