Omroep Zeeland

Omroep Zeeland luister live

Omroep Zeeland staat bekend als de publieke regionale omroep, gevestigd in de provincie Zeeland. Binnen deze omroep zijn er vijf verschillende media te onderscheiden: radio, televisie, teletekst, tekst-tv en internet. Bij deze omroep werken ongeveer 100 werknemers, het is dus geen klein bedrijf.

  • Share on Facebook
  • Tweet
Soortgelijke radiostations
Omroep Gelderland
Radio 538
BNR Nieuwsradio
RTV Drenthe
RTV Noord
Radio Veronica
538 Top 50 Radio
538 Party
Sky Radio LoveSongs
Comments
Informatie over Omroep Zeeland
CategorieNews
Website
programmas en presentatorenZegt u 't Maar, Zeeuws Diep Sport, Adres Onbekend, Zeeland komt Thuis met Martijn Katsman, Zeeland wordt Wakker met Remco van Schellen, Weekend met Elias den Hollander, Goedemorgen Zeeland met Elsa van Hermon.
Facebookhttps://nl-nl.facebook.com/OmroepZeeland
Twitterhttps://twitter.com/omroepzeeland
Iphone Apphttps://itunes.apple.com/nl/app/omroep-zeeland/id473931082
Android-apphttps://play.google.com/store/apps/details
Youtubehttps://www.youtube.com/user/omroepzeeland

Omroep Zeeland

De Stichting Omroep Zeeland is opgericht in 1988 op 13 juli. Het begon in 1990 als een van de laatste publieke omroepen met het uitzenden van radiouitzendingen. Dit deden ze vanuit een studio in Oost- Souburg. In 1966 namen ze ook het internet op zich, zo waren de uitzendingen ook beschikbaar op televisie, teletekst en teksttv. Tegenwoordig hebben ze het al uitgebreid naar Facebook, Twitter en een eigen website.

Grote naam

Omroep Zeeland heeft in korte tijd een plaats geclaimd in de Zeeuwse provincie en is voor veel Zeeuwen de belangrijkste bron voor nieuws uit de regio. Het versterken van de regionale journalistiek is het uitgangspunt van het meerjarenbeleid, waarbij de nadruk ligt op nieuws, actualiteit, evenementen en zo veel mogelijk achtergronden. De belangrijkste naam die in de geschiedenis van Omroep Zeeland is voorgekomen, is H.W.A. Koch, toen directeur van de Zeeuwse Culturele Raad. Hij maakte tot juni 2007 deel uit van de Raad van Toezicht.

Programma’s en presentatie

De omroep richt zich vooral op het verschaffen van nieuws aan de luisteraars. Het heeft een wat serieuzer karakter. De presentatoren zijn bekend als confronterend en doorvragend, maar toch is er niet heel veel over ze bekend. De omroep is dus ideaal voor degene die houden van praatprogramma’s en nieuwsprogramma’s, programma’s met humor komen niet zeer vaak voor.

Social media en website

De omroep heeft zijn eigen Facebook en Twitter pagina. Hier zetten ze recent en actueel nieuws van de regio op. Ook is er het programma voor die dag te zien. De nieuwsberichten hebben vrijwel allen betrekking op nieuws uit de regio Zeeland. De website ziet er simpel doch interessant uit, het bestaat uit verschillende artikelen die weerbetrekking hebben op nieuws uit de regio. Ook kun je de tv gids bekijken en er staan verschillende opiniestukken op. De website is vrijwel geheel blauw van kleur, het logo van de omroep is dan ook blauw. Het weer kun je ook zien op de website, dan wel voornamelijk het weer binnen de regio Zeeland.

Nieuwe radiostations
Hete Hits
Kerstradio
RTV Drenthe
Radio SBS
Rivierenland Radio
SLAM!
538 Top 50 Radio
Sky Radio LoveSongs
538 Party