Fresh FM

Fresh FM luister live
Soortgelijke radiostations
3FM
Sky Radio
FunX
Omroep Gelderland
RTV Utrecht
Omroep Zeeland
RTV Drenthe
Radio 10
Q Music

Fresh FM

Met dancemuziek van bekende en onbekende artiesten richt Fresh FM zich op het publiek tussen de 17 en 49 jaar. Bekende slogans van deze zender zijn “It's all about the music” en “Voel je goed”
 
Frequenties 
 
Fresh FM is verdeelt in 4 verschillende radiosectoren met ieder een eigen frequentie. 
 Haaglanden: 95.6 Mhz
 Groot Amsterdam: 95.7 Mhz
 Rijnland/Haarlemmermeer: 95.9 Mhz
 Utrecht: 103.4 Mhz
Naast deze vier regio's is Fresh FM ook gewoon via het internet te beluisteren. Dit kan via verschillende radioaanbieders, maar ook via de eigen website van Fresh FM. Ook is er een interactieve Fresh FM app met ingebouwde internetradio.
 
Geschiedenis en controverse
 
Fresh FM is begonnen in 1999 als muziek zender voor het populaire dance genre. Tegenwoordig is dit genre nog groter dan het vroeger was, en zendt Fresh FM dan ook veel verschillende stijlen muziek uit. De dance is echter wel het overkoepelende thema van de zender. Dit hoor je terug in zowel de muziek als de radioprogramma's.
In 2016 werd er echter een grote ommekeer gemaakt in het muziek aanbod na een kort geding dat aangespannen was door BUMA en SENA. De zender had namelijk een tijd muziek uitgezonden, zonder hier de rechten voor te hebben betaald. Half 2016 werd de beslissing dan ook gemaakt om over te gaan op onbekende nummers en nummers die gratis uit te zenden waren. Ook bekende radioprogramma's en DJ's werden in de ijskast gezet. Sinds begin 2017 is Fresh FM in de handen van SB Radio en heeft wel de benodigde rechten. Ze zenden tegenwoordig dan ook gewoon weer de beste dance hits van vroeger en nu uit. 
 
Programma's en DJ's
 
Als zender richt Fresh FM zich vooral op de muziek en minder op de praat programma's. Echter zijn er wel veel DJ's actief op deze zender. Veel hiervan hebben een wekelijks programma met alles rondom dancemuziek. 
Bekende DJ's op deze zender zijn:
 Above & Beyond
 Carl Cox
 John Digweed
 Jurgen
Hiernaast zijn een tal van andere DJ's actief op deze zender.
Hetgeen waar Fresh FM het meest bekend om is, is de House top 1000 die eens per jaar uitgezonden wordt. Bij deze top 1000 komen draaien veel bekende artiesten mee zoals bijvoorbeeld Armin van Buuren.
Nieuwe radiostations
SubLime FM
Radio 538
Radio 10
Sky Radio
Omroep Brabant
3FM
FunX
Radio 1
Radio 2