Fresh FM

Fresh FM luister live

Fresh FM is een Nederlandse radio en muziek zender die zich specialiseert in dance muziek. Fresh FM is te ontvangen in het westen van Nederland rond de randstad. Met bijna 20 jaar ervaring is deze zender tegenwoordig niet meer weg te denken. Waar vroeger de radiozender vooral via de ether geluisterd werd, kan je ze nu ook gewoon via het internet vinden.

  • Share on Facebook
  • Tweet
Soortgelijke radiostations
Radio Continu
Slam FM
SubLime FM
FunX
Sky Radio
RTV Noord
Sky Radio LoveSongs
53L8!
Q Music
Comments
Informatie over Fresh FM
CategorieDance,Techno
Website
programmas en presentatorenMichel De Hey, Studio Fresh, Mark Van Dale, Nightwatcher, Wake Up!, Carl Cox, Fresh Sixpack, More Music Weekend, Dj Jurgen, Fresh@Work, Adam Beyer.
Facebookhttps://www.facebook.com/radiofreshfm
Twitterhttps://twitter.com/freshfmnl
Iphone Apphttps://itunes.apple.com/nl/app/fresh-fm/id722198007
Android-apphttps://play.google.com/store/apps/details
Youtubehttps://www.youtube.com/user/FreshFMNL

Fresh FM

Met dancemuziek van bekende en onbekende artiesten richt Fresh FM zich op het publiek tussen de 17 en 49 jaar. Bekende slogans van deze zender zijn “It's all about the music” en “Voel je goed”
 
Frequenties 
 
Fresh FM is verdeelt in 4 verschillende radiosectoren met ieder een eigen frequentie. 
 Haaglanden: 95.6 Mhz
 Groot Amsterdam: 95.7 Mhz
 Rijnland/Haarlemmermeer: 95.9 Mhz
 Utrecht: 103.4 Mhz
Naast deze vier regio's is Fresh FM ook gewoon via het internet te beluisteren. Dit kan via verschillende radioaanbieders, maar ook via de eigen website van Fresh FM. Ook is er een interactieve Fresh FM app met ingebouwde internetradio.
 
Geschiedenis en controverse
 
Fresh FM is begonnen in 1999 als muziek zender voor het populaire dance genre. Tegenwoordig is dit genre nog groter dan het vroeger was, en zendt Fresh FM dan ook veel verschillende stijlen muziek uit. De dance is echter wel het overkoepelende thema van de zender. Dit hoor je terug in zowel de muziek als de radioprogramma's.
In 2016 werd er echter een grote ommekeer gemaakt in het muziek aanbod na een kort geding dat aangespannen was door BUMA en SENA. De zender had namelijk een tijd muziek uitgezonden, zonder hier de rechten voor te hebben betaald. Half 2016 werd de beslissing dan ook gemaakt om over te gaan op onbekende nummers en nummers die gratis uit te zenden waren. Ook bekende radioprogramma's en DJ's werden in de ijskast gezet. Sinds begin 2017 is Fresh FM in de handen van SB Radio en heeft wel de benodigde rechten. Ze zenden tegenwoordig dan ook gewoon weer de beste dance hits van vroeger en nu uit. 
 
Programma's en DJ's
 
Als zender richt Fresh FM zich vooral op de muziek en minder op de praat programma's. Echter zijn er wel veel DJ's actief op deze zender. Veel hiervan hebben een wekelijks programma met alles rondom dancemuziek. 
Bekende DJ's op deze zender zijn:
 Above & Beyond
 Carl Cox
 John Digweed
 Jurgen
Hiernaast zijn een tal van andere DJ's actief op deze zender.
Hetgeen waar Fresh FM het meest bekend om is, is de House top 1000 die eens per jaar uitgezonden wordt. Bij deze top 1000 komen draaien veel bekende artiesten mee zoals bijvoorbeeld Armin van Buuren.
Nieuwe radiostations
Hete Hits
Kerstradio
RTV Drenthe
Radio SBS
Rivierenland Radio
SLAM!
538 Top 50 Radio
Sky Radio LoveSongs
538 Party