NH Radio

NH Radio luister live

RTV Noord Holland, ook wel RTV NH genoemd is de regio omroep van de provincie Noord Holland. Ze zenden uit op beide televisie en radio. Het hoofduitzendstation van de omroep bevindt zich in Amsterdam.

  • Share on Facebook
  • Tweet
Soortgelijke radiostations
Radio 1
RTV Utrecht
Radio 10
Radio 4
Omroep Venlo
Radio Continu
Omroep Zeeland
Q Music
RTV Drenthe
Comments
Informatie over NH Radio
CategorieCulture,News,Talk
Website
programmas en presentatorenNH Aan de deur, NH Spitstijd, NH Lunchroom, NH Spitstijd, NH June, Arjan Burggraaf, Arjan Burggraaf op Radio N-H, NH Vandaag, June Hoogcarspel.
Facebookhttps://www.facebook.com/NHnieuws
Twitterhttps://twitter.com/nhnieuws
Youtubehttps://www.youtube.com/user/RTVNoordHolland

RTV Noord Holland

Op 1 Januari 1989 is de zender ontstaan, toen hadden ze 3 uur per dag zendtijd. Tegenwoordig zend de omroep 24 uur per dag uit. RTV Noord Holland staat bekend als de officiële rampzender van Noord Holland, de overheid mag dus nieuws vermelden over een nationale ramp in tijden van nood. Sinds 3 januari 2000 maakt de omroep ook televisie-uitzendingen. De zender wordt geleid door de directie, dit zijn Paul van Gessel en Ger Welbers.

Programma’s

Er zijn geen bekende presentatoren te vinden bij deze omroep, dit komt waarschijnlijk omdat het niet zo’n hele bekende omroep is en omdat het niet zeer veel geluisterd wordt. Op de omroep kun je nieuwsprogramma’s vinden, deze gaan vooral over nieuws uit de regio maar af en toe ook over nieuws van nationaal niveau. Muziek wordt er wel gedraaid maar niet heel veel. Het zijn vooral de hitlijsten die je te horen krijgt op de zender, er is geen specifiek programma per muzieksoort.

Website en Social Media

De Website van RTV Noord Holland is wel uitgebreid. Je kunt er allerlei verschillende nieuwsartikelen lezen, van regionaal tot nationaal tot internationaal. Zo ben je dus altijd op de hoogte van het actuele nieuws. Ook staan er een hoop interessante artikelen en interviews op de website. Vaak hebben deze betrekking op maatregelingen vanuit de regio. Daarnaast kun je het dagelijkse programma terugvinden op de website. Ook kun je er het weer zien voor de komende week. De omroep heeft ook een Facebook en Twitter pagina. Hier staan ook nieuwsartikelen op, ook kun je allerlei leuke foto’s uit de regio vinden.

Nieuwe radiostations
Hete Hits
Kerstradio
RTV Drenthe
Radio SBS
Rivierenland Radio
SLAM!
538 Top 50 Radio
Sky Radio LoveSongs
538 Party