L1 Radio

L1 Radio luister live

L1 staat bekend als de grootste radiozender gevestigd in Limburg. De Regionale Omroep Zuid begon met uitzenden in 1945, dit was de eerste regionale zender van Limburg, de voorloper van L1 dus.

  • Share on Facebook
  • Tweet
Soortgelijke radiostations
RTV Utrecht
RTV Oost
Omroep Gelderland
Omroep Zeeland
3FM
100%NL
Omroep Brabant
Radio 538
Radio 10
Comments
Informatie over L1 Radio
Categorienews,talk
Website
programmas en presentatorenL1SPRT, Hubert on the Air, L1 Muziek, Jean van Hoof, Plat-eweg, Nieuws, weer, verkeer, Klassieke Avond, Dialectmuziek met Henk Hover.
Facebookhttps://www.facebook.com/L1mburg
Twitterhttps://twitter.com/l1
Iphone Apphttps://itunes.apple.com/nl/app/l1/id523101249
Android-apphttps://itunes.apple.com/nl/app/l1/id523101249
Youtubehttps://www.youtube.com/user/L1

L1 Radio

Geschiedenis en ontstaan

Tot het jaar 1989 maakte de ROZ deel uit van de Nederlandse Omroep Stichting, hier kregen ze ook subsidie voor. Na he instellen van de nieuwe mediawet in 1988 werd de zender verstoten van de NOS en ging het verder als een zelfstandige regionale omroep, dit deden ze onder de naam Omroep Limburg. Omroep Limburg moest samen met de publieke televisie een programma delen, dit was natuurlijk verre van handig en hierdoor ontstond er een splitsing. Uit deze splitsing ontstond de zender L1 Radio. Volgens het bureau Intomart was L1 Radio in 2009, op 3FM en SkyRadio na, de best beluisterde zender in Limburg. Sinds september 2014 verzorgt L1 nieuws, sport, weer en verkeer voor Limburg samen met de Limburgse dagbladen op 1Limburg.

Programma en presentatoren

Het programmabeleid wordt bepaald door de Stichtingsraad van Stichting Omroep Limburg, welke eigenaar is van de zendmachtiging waar L1 Radio en Televisie gebruik van maakt. De Stichting Omroep Limburg heeft Omroepbedrijven L1 opdracht gegeven om zorg te dragen voor de productie, realisatie en uitzending van de programma's. De zender heeft vele soorten programma’s die er te beluisteren zijn op de zender. Deze programma’s verschillen van nieuwsprogramma’s, spraakprogramma’s tot aan muziekprogramma’s. Op de zender zijn geen bekende presentatoren te vinden, wel wordt er over de presentatoren gezegd dat ze veel ambitie hebben om hogerop te komen.

Internet en Social Media

De zender is vrij populair op Social Media en heeft aardig wat fans over Limburg. Ze hebben een eigen Facebookpagina, hier zetten ze regelmatig actuele nieuwsberichten op uit de regio. Ook kun je hier vele leuke wedstrijden en grappen vinden, je merkt dat het een relatief jong publiek trekt, dit komt waarschijnlijk ook door het feit dat de zender zelf nog relatief jong is. Naast de Facebook pagina heeft de zender ook nog een eigen Twitter pagina. Hier zetten ze updates over de zender en over het nieuws op, vaak wordt er ook doorverwezen naar de website. Op YouTube staan video’s over wat voor zender het is en over wat je er allemaal op kan vinden. De website van de omroep ziet er goed uit, het heeft een simpele uitstraling en alles bestaat uit vrijwel alleen maar blauwe en gele kleuren. Op de achtergrond zijn er plaatsjes uit de regio te zien. Op de website zelf kun je nieuws vinden uit de regio, gefilterd op onderwerp. Ook staan er allerlei leuke weetjes en artikelen op, allemaal over de provincie Limburg. Daarnaast kun je zien wat voor weer het gaat worden in Limburg, handig voor de Limburgers zelf dus.

Nieuwe radiostations
Hete Hits
Kerstradio
RTV Drenthe
Radio SBS
Rivierenland Radio
SLAM!
538 Top 50 Radio
Sky Radio LoveSongs
538 Party