Reformatorische Omroep

Reformatorische Omroep luister live

De Reformatorische omroep is een Nederlandse omroep die uitsluitend uitzendt via internet. In 2005 op 1 maart werd de omroep opgericht in Eemnes, later trokken ze in bij Trans World Radio in Barneveld. Tegenwoordig zitten ze in Nijkerk. De RO is opgericht met de visie gericht op de gereformeerden.

  • Share on Facebook
  • Tweet
Soortgelijke radiostations
3FM
Radio 538
Sky Radio
SubLime FM
RTV Utrecht
Omroep Flevoland
Omroep Venlo
RTV Noord
Radio Veronica

Reformatorische omroep

De RO zendt van maandag tot en met zaterdag (uit principiële overwegingen niet op zondag, door de RO aangeduid als rustdag) 24 uur per dag kerkelijke muziek uit via internet, en daarnaast sinds 2012 ook speciale uitzendingen met een beeldverbinding wat zo'n 40.000 kijkers trekt. De RO biedt programma's aan op twee radiokanalen, RO Radio 1 en 2, de laatste met 24/7 muziek.

Wat doen ze?

De programma’s op de zender zijn vooral discussie programma’s en religieuze programma’s. Het wordt niet als een amuserende omroep gezien. Tevens komen er geen bekende presentatoren van deze omroep. Voor niet gelovigen is het dan ook een vrij saaie zender om naar te luisteren.

Waar zijn ze te vinden op internet?

Ze hebben een eigen Facebook pagina en een Twitter account. Hier plaatsten ze promotie voor de gereformeerde kerk, ook plaatsten ze hier religieuze artikelen. Op de website kun je de zender beluisteren, de website is vrijwel volledig oranje van kleur. De kleur van het logo is ook oranje. Op de website zijn reformatorische artikelen en enkele nieuwsberichten te vinden.

Nieuwe radiostations
Hete Hits
Kerstradio
RTV Drenthe
Radio SBS
Rivierenland Radio
SLAM!
538 Top 50 Radio
Sky Radio LoveSongs
538 Party