Puur NL

Puur NL luister live

Puur NL is een regionale commerciële radiozender afkomstig uit de provincie Noord Brabant. Eerst heette deze zender Radio Hollandio. De zender zelf draait heel de dag door alleen maar Nederlandstalige muziek, er zijn dan ook geen ander soort programma’s op deze zender.

  • Share on Facebook
  • Tweet
Soortgelijke radiostations
Omroep Flevoland
Radio Veronica
Radio 10
538 Top 50 Radio
RTV Noord
53L8!
Sky Radio
SubLime FM
Omroep Gelderland

Puur NL

Op 1 Oktober 2008 begon de zender in de regio van Eindhoven. Al snel groeide dit uit tot een groter station wat een groot deel van Brabant verschafte met Nederlandse muziek. De zender is sinds 1 Januari 2009 ook te beluisteren in grote delen van de provincie Zeeland. De naam Radio Hollandio werd op 1 November 2012 gewijzigd tot Puur NL.

Muzieksoort

De zender draait alleen maar Nederlandstalige muziek, dit zijn liedjes van onder andere Frans Bauer, Nick en Simon en Andre Hazes. Op de zender zijn er geen praat of nieuwsprogramma’s, er wordt alleen maar heel de dag muziek gedraaid. Ook zitten er geen bekende presentatoren bij deze zender, het is dan ook een niet heel bekende zender.

Social media en website

Puur NL is wel actief op Social Media, ze hebben een eigen Twitter en Facebook pagina. Hier kun je zien welke muziek er op de zender te beluisteren is en je kunt er nieuws lezen over nieuwe Nederlandstalige muziek. De website zelf is oranje van kleur, dit naar het logo van de zender. De website is vrij simpel en er valt niet veel te vinden. Wel kun je er het weer bekijken van de regio en je kunt er de hitlijsten van dit moment op vinden.

Nieuwe radiostations
Hete Hits
Kerstradio
RTV Drenthe
Radio SBS
Rivierenland Radio
SLAM!
538 Top 50 Radio
Sky Radio LoveSongs
538 Party