Radio 5

Radio 5 luister live

Radio 5 maakt onderdeel uit van de Nederlandse Publieke Omroep, dit wordt ook wel de NPO genoemd. Op de radiozender is een mix van oude muziek, informatie, nieuws en spelletjes te vinden.

  • Share on Facebook
  • Tweet
Soortgelijke radiostations
Classic FM
SubLime FM
RTV Utrecht
Omroep Venlo
Omroep Brabant
538 Party
BNR Nieuwsradio
Radio 1
Radio Veronica
Comments
Informatie over Radio 5
CategorieClassical
Website
programmas en presentatorenArbeidsvitaminen, De Kennis van Nu, Rinus van Warven, Groot Nieuws, Alfred Edelstein, Petra de Joode, Adres Onbekend, OBA Live, Annemiek Schrijver, Pieter van der Wielen, Musica Religiosa, De Sandwich, De Lotusvijver.
Facebookhttps://www.facebook.com/NPORadio5
Twitterhttps://twitter.com/NPORadio5
Iphone Apphttps://itunes.apple.com/nl/app/npo-radio-5/id356569743
Android-apphttps://play.google.com/store/apps/details
Youtubehttps://www.youtube.com/user/radio5nl

Radio 5

De zender Hilversum 5 startte op 2 oktober 1983, het was van oorsprong een zender voor de minderheden en de speciale doelgroepen. De zender maakte gebruik van de middengolffrequentie van Hilversum 1, dit was een ander radiostation. Tussen 1983 en 1985 zond Hilversum 5 een paar uur per dag op onregelmatige tijden op deze frequentie uit. Tijdens de periode dat Hilversum 5 niet online was nam Hilversum 1 het over. Op 1 december 1985 werd het radiostation hernoemd naar Radio 5, de naam zoals we die nu kennen.

Programma en presentatie

Op radio 5 wordt vooral een verzameling muziekprogramma’s gedraaid met muziek uit de jaren vijftig, zestig, zeventig en tachtig. NPO Radio 5 is vooral gericht op de oudere generatie in Nederland, de 55 plussers. Sinds 1 Januari 2016 zijn Omroep Max, EO, AVROTROS en KRO-NCRV ook aangesloten op Radio 5. Avonds is er non stop muziek te beluisteren op de zender. De meest bekende uitzendingen op de zender waren De Week van de Jaren Zeventig en Zestig, de Alpe de Huzes en de NPO Radio 5 Oeuvre award. Met deze programma’s trokken ze de meeste luisteraars. De Evergreen Top 1000 is een jaarlijks evenement van NPO Radio 5 wat elk jaar in de maand november wordt uitgezonden.

Website en Social Media

Radio 5 is ontzettend populair op Social Media, ze hebben veel volgers en ze krijgen veel bezoekers op de verschillende platformen. Ze hebben een eigen Facebook en Twitter pagina. Hier kun je nieuwsartikelen lezen die te maken hebben met muziek of met artiesten. Ook kun je hier foto’s zien van de verschillende presentatoren en werknemers. Ook zijn er verschillende spelletjes en vragenlijsten te vinden die je als bezoeker in kunt vullen, zo weet de zender waar de luisteraar van houdt en wat er verbeterd kan worden. Ook de website is erg uitgebreid en vrij populair. Hier zijn tevens weer de nieuwsartikelen over festivals en muziek te vinden. Ook kun je hier diverse interviews lezen met artiesten. Op de website kun je het dagprogramma volgen en kun je zien wat er nog gedraaid gaat worden. De website heeft veel verschillende kleuren, er is niet echt een bepaalde kleur die centraal staat voor de zender. Wat ook een leuke toevoeging is aan de website is de top 1000, hier kun je de duizend beste liedjes van de zender zien en beluisteren.

Nieuwe radiostations
Hete Hits
Kerstradio
RTV Drenthe
Radio SBS
Rivierenland Radio
SLAM!
538 Top 50 Radio
Sky Radio LoveSongs
538 Party