Pinguin Radio

Pinguin Radio luister live
Soortgelijke radiostations
Groot Nieuws Radio
Radio 5
Omroep Venlo
Q Music
Classic FM
Fresh FM
Radio Rijnmond
FunX
Radio Continu
Comments
Informatie over Pinguin Radio
CategorieAlternative,ClassicRock,Indie,Rock
Website
Facebookhttps://www.facebook.com/PinguinRadio
Twitterhttps://twitter.com/pinguinradio
Iphone Apphttps://itunes.apple.com/nl/app/pinguin-radio/id690794438
Android-apphttps://play.google.com/store/apps/details

Over Pinguin Radio

Het radiostation is vrij jong, aangezien het pas in 2011 begon met uitzenden. Het station is ontstaan nadat werknemers van Kink FM, een radiostation dat net stopte, het station opzette. Wat opmerkelijk is aan Pinguin Radio is dat ze geen commercials uitzenden op hun radio, alle inkomsten die ze hebben komen van donaties, merchandising en advertenties op de website. Bovendien is het een web radiostation, en kun je het dus alleen via internet of KPN iTV beluisteren. Ook heeft Pinguin Radio een klein groepje van bestuurders, er zijn maar 7 vaste medewerkers en 14 vrijwilligers die eraan werken.

De Graadmeter is de alternatieve hitlijst van Pinguin Radio, als luisteraar kun je dagelijks hits omhoog en omlaag stemmen, zo wordt de uiteindelijke volgorde bepaald. De ijsbreker is de hoogste nieuwkomer in de Graadmeter, en deze single wordt de week dat hij de ijsbreker is regelmatig gedraaid.

Pinguin Radio kun je dus via de website beluisteren, maar ook via een mobiele app of inderdaad met KPN Itv. Ook zijn er behalve de hoofzender verschillende specifieke zenders om naar te luisteren met een meer specifieke muziekstijl. Zo heb je Pinguin Pop, Pinguin on the Rocks met harde rock en SKA world.

Op de website van Pinguin Radio vind je behalve de mogelijkheid om naar de radio te luisteren ook een concertagenda en veel muzieknieuws in hun online magazine. Ook kun je de merchandise van Pinguin Radio kopen in de shop om de radiozender te steunen. Overal is het een site waar je als liefhebber van alternatieve muziek veel vindt. 

Nieuwe radiostations
SubLime FM
Radio 538
Radio 10
Sky Radio
Omroep Brabant
3FM
FunX
Radio 1
Radio 2